Heerlijk bij > Welke wijn schenk je bij het dessert of een kaasplankje?

Sluit je diner feestelijk af met een zoete bubbel, een bijzondere Eiswein of een Port. Mogelijkheden genoeg, daarom een paar eenvoudige tips.

•Een licht mousserende wijn is een verfrissende én feestelijke afsluiter bij wat frissere desserts zoals cheesecake, een ijsbombe of geitenkaas. Kies voor een rode bubbel als er chocolade of rood fruit in het recept zit.

•Een zoete (stille) dessertwijn is lekker bij rijkere recepten. Bijvoorbeeld een Meringue, een recept met veel room of rijp geel fruit. Of als je voor kaas kiest bij roodschimmelkazen.

• Een zoete rode dessertwijn is een aanrader bij bijvoorbeeld chocolademousse of een romig recept met donker bessenfruit of kersen of bij Roquefort.

•Ruby Port schenk je bij desserts met rood en donker fruit of blauwschimmelkaas.

•Tawny Port kies je met name als je een kaasplankje serveert met oude kaas, pittige brie óf een uitgesproken recept hebt voor een dessert met specerijen.

Laat me je gerecht weten en ik denk graag mee en zoek naar een wijn die niet alleen bij het gerecht past, maar ook bij jou voorkeur! Belapp of mail

per pagina
sorteer op
  • Kopke Reserve Ruby Port
    Kopke Reserve Ruby Port

    Kopke Reserve Ruby is een rijke en fruitige Port met een houtrijping van "slechts" 5 jaar, waardoor de smaak zacht en vol blijft. Lekker bij blauwader kaas, gerijpte kazen of bij een dessert met chocolade.

    € 16,50
    25 - 25 van 25 resultaten
  • 1
  • 2
  • 3
© 2013 - 2024 MiVino - Wijnen & Geschenken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.