Pecorino
Pecorino is een witte druif die van oosprong uit de Italiaanse Abruzzen komt en ook wel schapendruif wordt genoemd, omdat de schapen de druif als lekkernij beschouwden. De naam is synoniem aan de bekende kaas.
Eind jaren tachtig van de vorige eeuw is de druif herontdekt en is men gaan experimenteren om een zo smakelijke mogelijk wijn van deze druif te maken. En dat is gelukt. Wijnen van deze druif zijn zacht aromatisch met rijpe appel, wat citrus en een verfrissende mineraligheid.
Wijn - Spijs: Heerlijk bij mosselen, stoofpotje met vis, pasta vongole, gerookte kip, zalmpakketje met lichte en frisse kruiden en venkelsalade.
- Di Sipio - Pecorino Terre di Chieti
Een wijn met persoonlijkheid! De wijn combineert smaak, zachtheid en fraicheur op perfecte wijze. De elegante finish wordt ondersteund met body en een fijne zuurgraad. De wijn combineert perfect met een breed scala aan gerechten.
€ 15,50