Dessertwijn
Dessertwijnen zijn er in veel verschillende soorten en verschijningen. Er zijn bruisende soorten als Moscato d'Asti, er is heerlijke PX sherry, en er is de zeldzamere Eiswein. Maar daarbij stopt het niet. Er zijn nog tal van andere mogelijkheden. Wij hebben een assortiment samen gesteld voor alle liefhebbers van een mooie afsluiting van het diner.
Het kiezen van de juiste wijn is niet altijd eenvoudig. Hieronder een paar tips op een rij. Wil je liever advies? Stuur dan een mail.
Zoet bij zoet
Wit bij witte chocola, cake, pana cotta enz. en rood of PX bij rood fruit en donkere chocolade.
Wil je het niet te zwaar maken? Kies dan voor een bruisende Moscato d'Asti (wit) of Brachetto d'Aqui (rood). De bubbels maken het wat lichter en frisser en de het alcohol% is laag! Tevens is dit een feestelijke afsluiting van de avond.
Bij kaasplankjes is de regel niet om per definitie port te schenken. Heel veel kazen combineren veel mooier met andere, al dan niet zoete wijnen. Vraag het liefst advies, zodra u weet welke kaas u serveert.
Over het algemeen geldt, maak het niet te zwaar en zoet.
- Tokaji - Hétszőlő Aszú 5 Puttonyos - 0,5L - 2008
Een voortreffelijke Aszú van de Furmint druif uit Hongarije. Een intense en fraaie dessertwijn met 5 puttonyos. Deze dessertwijn van het Franse wijnhuis Cos d'Estournel is ook nog eens Biologisch. Probeer de wijn nu zelf!
€ 35,50