Cinsault
Cinsault is een rood druivenras dat met name in Zuid Frankrijk wordt gebruikt in blends met Grenache om rosé te maken, maar ook in blends van rode wijn wordt hij gebruikt.
Het is een druif die voornamelijk een fruitig karakter heeft en weinig tannines en kleur heeft. Wijn gemaakt van alleen cinsault is in zijn jeugd fruitig en aromatisch te noemen.
Wijn - spijs: De rode wijnen, waar Cinsault onderdeel van uitmaakt zijn vaak vollere, steviger wijnen. Drink de rode wijnen bij gegrilde ribeye, gekruide lamsbout, stoofvlees en stevige kazen. De rosé met Cinsault in de blend zijn ook meestal geschikt om naast te drinken als aperitief te schenken bij gerechten. Denk aan gegrilde gamba's, tonijn van de gril en zomerse maaltijdsalades.
- The Chocolate Block - Boekenhoutskloof
Geniet van deze bijzondere rode wijn uit Zuid Afrika van het wijnhuis Boekenhoutskloof. De naam Chocolate Block geeft al een hint van de smaak. Vol, krachtig en toch ook fris, met het bijzondere aromatische van een hint chocolade.
€ 26,25