NIEUW
Can' Leandro La Lloma Tinto
terug naar overzichtCan' Leandro La Lloma Tinto
Can' Leandro is een bodega met wijngaarden in het zuiden van Valencia. De naam van de bodega verwijst naar de boerderij van grootvader van de huidige wijnmaker Gabriel Sanchis. In het verleden werd er in de streek gewerkt met autochtone druivenrassen. Helaas verdwenen deze grotendeels in de loop van de vorige eeuw.
Gabriel brengt deze weer terug. Zijn motto: Het land respecteren met al zijn elementen en de druif die hier groeit en nergens anders. Bovenal een eerlijke wijn maken die mensen verrast en blij maakt met een minimum aan ingrepen.
De wijn wordt gemaakt van oude wijnstokken Bonicaire (Trepat) en Monastrell (Mourvedre), die te in wijngaarden staan van 500 - 550 meter hoogte. Na de eerste fermentatie van 12 dagen in RVS rijpt de wijn nog minstens 6 maanden in eiken vaten van 500 Ltr, amphora én betonnen tanks.
Proefnotitie:
Een mooi Spaans duo, de Bonicaire en de Monastrell. De wijn is donker van kleur en heeft een verleidelijk aroma van donker en rood fruit, cassis, peper en kruiden.
In de smaak komen de tonen van het aroma mooi terug. Een wijn met stevige grip en fijn gestructureerde tannines. Ondersteunende zuren maken het palet compleet en zorgen voor een gebalanceerde en spannende wijn.
Drink deze wijn bij:
Lekker bij een schaaltje oude kaas. Matcht perfect bij wat kruidiger gerechten. Denk aan lamskotelet met kruidenkorst, entrecote met tomaat-paprikasalsa, wintergroente uit de oven met rozemarijn, pepersteak.
Wil je extra wijnadvies? Bel, app of mail.
specificatie | omschrijving |
---|---|
Druivensoort | Bonicaire en Monastrell |
Serveertemperatuur | 16 C° |
Smaakprofiel | stevig, fruit, kruidig, mediterraans |
Op dronk | nu op dronk of tot ongeveer 4 jaar bewaren |
Wijnhuis | Can' Leandro |
Land | Spanje |
Wijnstreek | Valencia DO |
Wijnbouw | in conversie naar ecologische certificering |