NIEUW
Baglio di Pianetto - Nero d'Avola - Sicilië DOC
terug naar overzichtBaglio di Pianetto - Nero d'Avola - Sicilië DOC
Het verhaal van dit wijnhuis begon in de jaren veertig, toen graaf Paolo Marzotto als kind aan zijn moeder vroeg om een fles wijn voor hem te kopen tijdens hun reis naar Sicilië. Wat voor een opwelling had kunnen doorgaan, bleek na verloop van tijd een grote passie en een diepe liefde voor een bergachtig terrein. De graaf wijde zijn leven aan het maken van wijnen van hoge kwaliteit, duurzame wijnbouw, en de gemeenschap. Tegenwoordig is het wijnhuis in handen van de kleinzoon: Grégoire Desforgers.
De wijngaarden liggen in een heuvelachtige amfitheater, een gebied met een grote biodiversiteit. De wijngaarden krijgen voortdurend een bries van de wind en worden blootgesteld aan een breed temperatuurbereik tussen dag en nacht. De kleigrond is buitengewoon rijk aan mineralen. Ideale omstandigheden voor het verkrijgen van wijnen met een uniek aromatisch profiel.
Proefnotitie:
Robijnrood van kleur met een duidelijke paarse gloed. Een gevarieerd aroma met een genereuze hoeveelheid fruit, zoals rode bessen, kersen, aardbeien en zwarte bes. Een tweede laag met rijpe pruim en cacao geven de wijn een extra laag en complexiteit.
Een verfijnde en uitnodigende wijn, met naast het frisse fruit een subtiele hint kruiden die extra spanning geven aan de wijn. De tannines zijn goed in balans met de frisse zuren in de wijn.
Drink deze wijn bij:
Gevulde portobello, lasagna, pizza, tapas met gehaktballetjes in tomatensaus, auberginerolletjes met ricotta-courgettevulling uit de oven
Wil je extra wijnadvies? Bel, app of mail.
specificatie | omschrijving |
---|---|
Druivensoort | Nero d'Avola |
Serveertemperatuur | 16 C° |
Smaakprofiel | genereus, fruitig, jeugdig |
Op dronk | nu op dronk of kort bewaren |
Wijnhuis | Baglio di Pianetto |
Land | Italië |
Wijnstreek | Sicilië DOC |
Wijnbouw | Biologisch |