Di Sipio - Montepulciano d'Abruzzo DOC Riserva
terug naar overzichtDi Sipio - Montepulciano d'Abruzzo DOC Riserva
Oprichter van de winery, Nicola di Sipio is geboren en getogen in Ripa Teatina niet ver van waar hij later het landbouwgrond kocht om een zijn droom na te gaan en de eerste Montepulciano stokken plantte. Niet alleen is de winery perfect gelegen. Het ligt in de uitlopers van de Apennijnen, niet ver van de Adriatische zee. Maar een andere reden om juist dit landbouwbedrijf te kopen was dat zijn vader daar altijd als arbeider heeft gewerkt.
De deels hoog gelegen grond maakt het mogelijk om naast Montepulciano ook Pecorino aan te planten. De winery werkt volledig volgens de biologische principes en plukt alle druiven handmatig. Het doel: de wijnen van de Abruzzen op de kaart te zetten en een beleving in het glas te bieden met elegante en traditionele aroma's.
Proefnotitie:
Donker robijn rood van kleur. Zowel in geur als smaak maakt de wijn grote indruk. Sensaties van rijpe kersen en pruimen en kruiden, zoals laurier worden aangevuld door tertiaire tonen van donkere chocolade, vanille, cederhout en leer.
De aanzet begint wat streng, maar evalueert naar een elegant volle wijn. Een gelaagde en complexe wijn, waarbij de zuren en tannines een goede ondersteunde rol hebben.
De fermentatie en maceratie duurt een maand. De rijping van de wijn is twee jaar op Franse barriques en nog 6 maanden op fles.
Drink deze wijn bij:
Lams- of runderstoof, pasta ragu, ossenhaas met balsamicosaus, ossobuco, wild met veenbessen, gegrilde wintergroenten.
Wil je extra wijnadvies? Bel, app of mail.
specificatie | omschrijving |
---|---|
Druivensoort | Montepulciano |
Serveertemperatuur | 16 - 18 C° |
Smaakprofiel | stevig, gelaagd, vol |
Op dronk | nu op dronk of zeker 10 jaar bewaren |
Wijnhuis | Di Sipio |
Land | Italië |
Wijnstreek | Abruzzen DOC |