Di Sipio - Montepulciano d'Abruzzo DOC
terug naar overzichtDi Sipio - Montepulciano d'Abruzzo DOC
Oprichter van de winery, Nicola di Sipio is geboren en getogen in Ripa Teatina niet ver van waar hij later het landbouwgrond kocht om een zijn droom na te gaan en de eerste Montepulciano stokken plantte. Niet alleen is de winery perfect gelegen. Het ligt in de uitlopers van de Apennijnen, niet ver van de Adriatische zee. Maar een andere reden om juist dit landbouwbedrijf te kopen was dat zijn vader daar altijd als arbeider heeft gewerkt.
De deels hoog gelegen grond maakt het mogelijk om naast Montepulciano ook Pecorino aan te planten. De winery werkt volledig volgens de biologische principes en plukt alle druiven handmatig. Het doel: de wijnen van de Abruzzen op de kaart te zetten en een beleving in het glas te bieden met elegante en traditionele aroma's.
Proefnotitie:
Intens gekleurde wijn. Donker robijn met een licht paarse gloed aan de rand. Energiek aroma dat direct indruk maakt met geuren van braam, kers, zoethout en fijne kruiden.
De geur begeleid de wijn tot aan de afdronk. De schillen blijven zo lang mogelijk bij het sap, wat extra body en smaak geeft. De tannines zijn fijn en goed gestructureerd. De verfijnde zuurgraad zorgt voor een mooie ondersteuning. Mooi gebalanceerde wijn die prettig drinkt en ook licht gekoeld een aanrader is.
Drink deze wijn bij:
Een prettige begeleider van Italiaanse gerechten met tomaat. Dit kan Melanzane zijn, een rijke pasta, of een steak met tomaatjes uit de oven. Maar ook andere geurige vlees en pastaschotels zijn een goede match en denk dan vooral ook aan gerechten uit andere Mediterraanse landen of de Arabische keuken.
Wil je extra wijnadvies? Bel, app of mail.
specificatie | omschrijving |
---|---|
Druivensoort | Montepulciano |
Serveertemperatuur | 16 C° |
Smaakprofiel | intens, fruitig, aromatisch |
Op dronk | nu op dronk of zeker 5 jaar bewaren |
Wijnhuis | Di Sipio |
Land | Italië |
Wijnstreek | Abruzzen DOC |