NIEUW
Di Sipio - Pecorino Terre di Chieti
terug naar overzichtDi Sipio - Pecorino Terre di Chieti
Oprichter van de winery, Nicola di Sipio is geboren en getogen in Ripa Teatina niet ver van waar hij later het landbouwgrond kocht om een zijn droom na te gaan en de eerste Montepulciano stokken plantte. Niet alleen is de winery perfect gelegen. Het ligt in de uitlopers van de Apennijnen, niet ver van de Adriatische zee. Maar een andere reden om juist dit landbouwbedrijf te kopen was dat zijn vader daar altijd als arbeider heeft gewerkt.
De deels hoog gelegen grond maakt het mogelijk om naast Montepulciano ook Pecorino aan te planten. De winery werkt volledig volgens de biologische principes en plukt alle druiven handmatig. Het doel: de wijnen van de Abruzzen op de kaart te zetten en een beleving in het glas te bieden met elegante en traditionele aroma's.
Proefnotitie:
Helder strogeel van kleur. Een verleidelijk aroma met een zachte geur van rozen, tropisch fruit en zomerse Mediterraanse geuren. De wijn combineert smaak, zachtheid en fraicheur op perfecte manier. Een elegante finish die wordt ondersteund door body en verfrissende zuurgraad en het bekende Italiaanse bittertje. Door de zuurgraad is de wijn niet alleen nu in zijn jeugd een feest om te drinken, maar ook over een paar jaar een plezier in het glas. Een wijn met persoonlijkheid!
Drink deze wijn bij:
Een wijn om even voor te gaan zitten en die uitstekend geschonken kan worden bij een scala aan gerechten. Denk bijvoorbeeld aan viscarpaccio, vispakketje uit de oven of van de BBQ, mosselen, manchego, bereidingen met venkel, lichte vleesgerechten.
Wil je extra wijnadvies? Bel, app of mail.
specificatie | omschrijving |
---|---|
Druivensoort | Pecorino |
Serveertemperatuur | 8 - 10 C° |
Smaakprofiel | Boeiend, smaakrijk, fraicheur |
Op dronk | nu op dronk of zeker 5 jaar bewaren |
Wijnhuis | Di Sipio |
Land | Italië |
Wijnstreek | Abruzzen - Terre di Chieti |