Sancerre Rouge - Cellier de la Thibaude

artikel 156 van 169
€ 24,75 (inclusief btw)
terug naar overzicht

Sancerre Rouge - Cellier de la Thibaude
Jean Marc Crochet en zijn zoon Matthieu maken al jaren topkwaliteit Sancerre op hun domein van 10 hectare. Rond Bué is het terroir, met zijn kenmerkende mineraliteit en plantaardige karakteristieken zeer geschikt voor het maken van loepzuivere Sancerre. Op verschillende percelen is de ondergrond geschikt voor ofwel de witte, danwel de rode als rosé Sancerre, die het wijnhuis ook maakt. Lees hieronder meer.

Proefnotitie:
Helder robijnrood met paarse reflecties. De wijn heeft intense geur met fruitige aroma's van aardbei en kers in combinatie met wat groene, plantaardige tonen en bloemen. 
Soepel in de aanzet en sterk eindigend met een aanwezige, maar verfijnde tanninestructuur. Het fruit zet zich door in de smaak en wordt aangevuld met een romige toets. 

Drink deze wijn bij:
Verwen jezelf met een glas en een paar lekkere hapjes of schenk bij een mooi diner. De wijn gaat mooi samen met gevogelte, gegrilde vis, charcuterie en diverse kazen.
Bij voorkeur gekoeld drinken. 

​​Wil je extra wijnadvies? Belapp of mail


Vignerons Crochet 

Jean-Marc Crochet van Cellier de la Thibaude behoort hier tot de gevestigde wijnmakers. Zijn Zoon Matthieu is inmiddels ook toegetreden tot het bedrijf. Matthieu is de zesde generatie wijnmaker die hier werkt aan topkwaliteit Sancerre met in totaal 10 hectare aan wijngaardbezit.

Bijzonder terroir 

Het terroir rondom Bué is zeer gevarieeerd en complex met in het noorden het zogenaamde “terres blanches” (een combinatie van fossiele kalkresten vermengd met klei), welke geprononceerde, finesserijke Sauvignon Blanc voortbrengt met een lang bewaarpotentieel. Het westen leent zich beter voor de aanplant van Pinot Noir door het hoge kalkgehalte (kimmeridge) in de bodem. Het zuiden bevat harde kalksteen, zowel geschikt voor Pinot Noir als Sauvignon Blanc. Hier komen echte bewaarwijnen vandaan. Het oostelijk deel van Bué bevat meer poreuze kalksteen en geeft aromatische, geurige Sauvignon Blanc.

Wijnbouw en vinificatie

De wijnstokken zijn gemiddeld 25 jaar oud. De methode van aanplant die wordt gehanteerd is methode Guyot. De persing verloopt zacht met behulp van een pneumatische pers. De fermentatie en opslag vindt plaats op temperatuurgecontroleerde, roestvrijstalen vaten.  

Rosé - en rode Sancerre

Jean-Marc Crochet heeft zijn reputatie niet alleen opgebouwd met witte Sancerre. De rosé variant is uiterst verfijnd en van een kleine productie. De Pinot Noir aanplant bedraagt 2 hectare. Hier worden maar 4000 flessen van gemaakt. Bij de vergisting vindt eerst een korte schilweking, van 6 tot 12 uur, plaats alvorens de wijn wordt geperst. De vergisting is temperatuur gecontroleerd.

Van de elegante rode versie is de productie circa 13.000 flessen op jaarbasis. Een langzame temperatuurgecontroleerde vergisting van 10 - 15 dagen, draagt bij aan de finesserijke smaak.

specificatie omschrijving
Druivensoort Pinot Noir
Serveertemperatuur 14 - 16 C°
Smaakprofiel zuiver, fruitig, mineralig
Op dronk nu op dronk of tot 3 jaar bewaren
Wijnhuis Cellier de la Thibaude - Vignerons Crochet
Land Frankrijk
Wijnstreek Sancerre
© 2013 - 2024 MiVino - Wijnen & Geschenken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.