Nius Brutal - Tempranillo
terug naar overzichtNius Brutal Tempranillo
De Nius Brutal is speciaal ontwikkelt voor het vieren van het 20-jarig bestaan van het wijnhuis. Rudolph Nipius wilde graag een 100% Tempranillo ontwikkelen, wellicht de bekendste druif van Spanje. Met Brutal wil Nipius zijn dankbaarheid uiten voor het reeds 20 jaar mogen maken van NIUS wijnen.
De NIUS Brutal is gemaakt in samenwerking met de Spaanse wijnmakers Patricia Lozano en Marcelo Morales. De wijnstokken staan aangeplant als bushvines op een bodem van zand, kalk en kiezel en zijn afkomstig van verschillende percelen met een gemiddelde leeftijd van 35-40 jaar die zijn gelegen aan de oostkant van La Mancha op 600-800 meter hoogte. De stokken staan aangeplant als bushvines op een bodem van zand, kalk en kiezel.
Nius is een verkorting van de naam Nipius. De PI die uit de naam van de wijn is weggelaten wordt weergegeven op het etiket in de vorm van het pi-teken.
Proefnotitie:
De wijn is fonkelend robijn rood van kleur en is heerlijk sappig. Kenmerkend zijn het rijprode fruit aangevuld met aroma's van getoast houd, potloodslijpsel en een aangename toets van die typische warme Spaanse kruidigheid. De tannines zijn aanwezig en geven de wijn een goede body, maar zijn rijp en zacht. In de afdronk komt nog een kleine kik van wat peper.
Drink deze wijn bij:
Lekker om zo van te genieten met of zonder een plankje kaas. Een goede begeleider van gegrilde groente, een mooie bavette, niet te zware stoofgerechten al dan niet met wat oosterse kruiden.
Wil je extra wijnadvies? Bel, app of mail.
specificatie | omschrijving |
---|---|
Druivensoort | Tempranillo |
Serveertemperatuur | 14 - 16 C° |
Smaakprofiel | sappig, fruit, body |
Op dronk | nu op dronk of kort bewaren |
Wijnhuis | Bodegas Alvarez Diez |
Land | Spanje |
Wijnstreek | Vino de la Tierra Castillo |