BIO Pizzolato M-use bianco extra dry
terug naar overzichtBIO Pizzolato M-use bianco extra dry
Cantina Pizzolato is een wijnhuis in Veneto dat al 5 generaties lang in handen van de familie Pizzolato. Vanaf de overname door de broers Settimo en Gino heeft het huis zich volledig gericht op Biologische certificering en is het inmiddels één van de meest vooraanstaande producenten van Biologische Prosecco. Men richt zich bij hierbij niet alleen op de wijn zelf, maar op alle aspecten. Zo zijn bijvoorbeeld de wijndozen van 100% gercycled materiaal en zijn de prachtige flessen uit de M(ulti)-use lijn gemaakt om ook later te worden gebruikt.
Proefnotitie:
Net als zoals alle mousserende wijnen van Pizzolato heeft ook deze spumante een elegante en verfijnde bubbel. De wijn is een blend van verschillende witte druivenrassen en niet alleen van de Glera druif die we normaalgesproken kennen van Prosecco. De blend is zorgvuldig samen gesteld. De verschillende druivenrassen zorgen voor diepte en complexiteit, wat de wijn bijzonder plezierig en drinkbaar maakt.
Een harmonieuze wijn met heerlijk zomers wit fruit in de geur en een levendige en zacht frisse structuur. De wijn is extra dry wat aangeeft dat de wijn niet strak droog is.
Drink deze wijn bij:
Niet alleen feestelijk om te zien, maar ook feestelijk om mee te proosten. Bijzonder goed te schenken op verschillende momenten en bij verschillende gerechten en hapjes.
Wil je extra wijnadvies? Bel, app of mail.
specificatie | omschrijving |
---|---|
Druivensoort | Blend |
Serveertemperatuur | 8 - 10 C° |
Smaakprofiel | fruitig, harmonieus, fris, off dry |
Op dronk | nu op dronk of kort bewaren |
Wijnhuis | Cantina Pizzolato |
Land | Italië |
Wijnstreek | Veneto, Spumante d'Italia |
Wijnbouw | Biologisch en Vegan |