Valpolicella Ripasso DOC - Bertani
terug naar overzichtValpolicella Ripasso DOC - Bertani
De broers Bertani stonden rond 1860, na een studie in Frankrijk, aan de wieg van de Valpolicella Ripasso, die ze in eerste instantie Secco noemden. Ook de Amarone is door hen ontdekt. Door jonge Valpolicella in contact te brengen met degedroogde druiven aan het einde van het proces van Amarone ontstaat een unieke combinatie van smaken. De frisheid en benaderbaarheid van de Valplicella gaat samen met de sensatie van chocolade en rijp fruit van de gedroogde druiven.
Proefnotitie:
De wijn is donkerrood van kleur en heeft een expressieve geur. Met rijp donker fruit, kersen en pruim naast amandel en specerijen.
Ook in de smaak is de wijn expressief. Hij is barstensvol rijp fruit, kersen en specerijen is. De wijn is vol van smaak met ronde tannines en een zachte indruk van houtrijping.
Drink deze wijn bij:
Lekker bij pasta- en rijstgerechten met een rijke smaak, zoals pasta ragù en risotto met eekhoorntjebrood of gegrilde vleesgerechten met een rijke saus.
Wil je extra wijnadvies? Bel, app of mail.
specificatie | omschrijving |
---|---|
Druivensoort | Corvina Veronese, Merlot en Rondinella |
Serveertemperatuur | 16 - 18 C° |
Smaakprofiel | klassiek, expressief, soepel |
Op dronk | nu op dronk of goed enkele jaren te bewaren |
Wijnhuis | Bertani - Villa Novare |
Land | Italië |
Wijnstreek | Veneto |