Intramurs de Poblet Tinto - Conca de Barberà
terug naar overzichtIntramurs de Poblet Tinto - Conca de Barberà
De Intramurs wijnen worden gemaakt in de abdij van Poblet - Monastir de Santa Maria - een waar monument. De wijnen worden gemaakt met de traditie van wijnmaken van de Cisterciënzer monniken als basis maar met moderne technieken. Het resultaat zijn pure en elegante wijnen die de kenmerken van de druif en het terroir tonen.
Proefnotitie:
Een robijnrode wijn met een fijne geur, waarin rijp fruit te ontdekken is, zoals kersen, rode en zwarte bes, een hele lichte toets vanille en een fijne dosis kruiden.
De wijn heeft vier maanden gerijpd op Frans eiken, wat extra ronding en smaak geeft. De wijn is soepel en vlot drinkbaar, met rijpe tannines en een plezierige afdronk die goed aanblijft.
Drink deze wijn bij:
Pasta, gebraden kip, stoofschotel met linzen, bij de BBQ en een gezellige kaasplank.
Wil je extra wijnadvies? Bel, app of mail.
specificatie | omschrijving |
---|---|
Druivensoort | Tempranillo en Syrah |
Serveertemperatuur | 16 C° |
Smaakprofiel | Elegant, soepel |
Op dronk | nu op dronk of kort bewaren |
Wijnhuis | Monastir de Santa Maria de Poblet |
Land | Spanje |
Wijnstreek | Conca de Barberà |