Intramurs de Poblet Blanco - Conca de Barberà
terug naar overzichtIntramurs de Poblet Blanco - Conca de Barberà
De Intramurs wijnen worden gemaakt in de abdij van Poblet - Monastir de Santa Maria - een waar monument. De wijnen worden gemaakt met de traditie van wijnmaken van de Cisterciënzer monniken als basis maar met moderne technieken. Het resultaat zijn pure en elegante wijnen die de kenmerken van de druif en het terroir tonen.
Proefnotitie:
Strogeel van kleur met groene reflecties. Het aroma van de wijn is zeer aangenaam met een harmonieuze mengeling van tropisch fruit zoals ananas, witte bloesem en frisse citrus.
De wijn blijft tot aan de botteling rusten op de droesem wat een extra smaakdimensie geeft aan de wijn. De wijn is elegant en evenwichtig met ook hier een mooie balans tussen het rijpe, tropische fruit en het frisse van de citrus. De zuren zijn goed geintegreerd en houden goed aan in de lange afdronk.
Drink deze wijn bij:
Salade van watermeloen en geitenkaas, krabsalade, pasta Primavera, pasta Vongole, vis, wit vlees en zachte kazen.
Wil je extra wijnadvies? Bel, app of mail.
specificatie | omschrijving |
---|---|
Druivensoort | Chardonnay, Macabeo, Sauvignon Blanc |
Serveertemperatuur | 8 - 10 C° |
Smaakprofiel | fris, rijk, droog |
Op dronk | nu op dronk of kort bewaren |
Wijnhuis | Monastir de Santa Maria de Poblet |
Land | Spanje |
Wijnstreek | Conca de Barberà |