Kopke Reserve Ruby Port
terug naar overzichtKopke Reserve Ruby Port
Zeg je Port, dan denkt menigeen gelijk aan Kopke. Kopke is het oudtse nog zelf producerende Porthuis in de Douro, in noord Portugal. Het is al in 1638 opgericht door een Duitse familie uit Hamburg. In eerste instantie richtte de familie zich op de handel van specialiteiten in de regio. Pas aan het einde van de zeventiende eeuw werd port gecreëerd. Een steviger type wijn met meer suikers en alcohol dat de overtocht naar Engeland kon overleven.
Proefnotitie:
De Kopke Reserve Ruby port heeft een sappige, rijke en intens fruitige smaak. De port is een blend van de druivensoorten Touriga Nacional, Tinta Barroca en Tinta Roriz uit verschillende oogstjaren. Met een houtlagering van slechts vijf jaar, blijft de smaak zacht en vol.
Drink deze Port bij:
Schenk de Port bij blauwader kazen of rijpe kazen of bij een dessert met chocolade.
Klik hier voor een receptenboekje met cocktails.
Wil je extra wijnadvies? Bel, app of mail.
specificatie | omschrijving |
---|---|
Druivensoort | Touriga Nacional, Tinta Barroca en Tinta Roriz |
Serveertemperatuur | 14 - 16 C° |
Smaakprofiel | rijk, fruitig, Reserve Ruby |
Op dronk | kan goed worden bewaard |
Wijnhuis | Kopke |
Land | Portugal |
Wijnstreek | Douro |