Kopke Dry White Port
terug naar overzichtKopke Dry White Port
Zeg je Port, dan denkt menigeen gelijk aan Kopke. Kopke is het oudtse nog zelf producerende Porthuis in de Douro, in noord Portugal. Het is al in 1638 opgericht door een Duitse familie uit Hamburg. In eerste instantie richtte de familie zich op de handel van specialiteiten in de regio. Pas aan het einde van de zeventiende eeuw werd port gecreëerd. Een steviger type wijn met meer suikers en alcohol dat de overtocht naar Engeland kon overleven.
Proefnotitie:
Kopke Dry White Port heeft een helder citrusgele kleur. In geur en smaak florale tonen en tropisch fruit. Een zachtdroge smaak met een frisse finish.
Drink Kopke Dry White Port bij:
Heerlijk als (zomers) aperitief, in cocktails, lekker bij een borrelplank met olijven en zoute amandelen, bij een dessert met aardbeien en zelfs bij een moot gebakken zalm met frisse garnituur.
Klik hier voor een receptenboekje met cocktails.
Wil je extra wijnadvies? Bel, app of mail.
specificatie | omschrijving |
---|---|
Druivensoort | Arinto, Rabigato, Viosinho |
Serveertemperatuur | 8 - 10 C° |
Smaakprofiel | zacht droog, verfrissend, dry white port |
Op dronk | na openen nog een maand bewaren |
Wijnhuis | Kopke |
Land | Portugal |
Wijnstreek | Douro |