Bobal Blanco
terug naar overzichtBobal Blanco
Wijnhuis Vicente Gandia is in 1855 opgericht en is inmiddels in handen van de 4de generatie. Tot op de dag van vandaag blijven ze trouw aan de normen en waarden van weleer. "een bijdrage leveren aan het welzijn van de maatschappij en het blijven innoveren en verbeteren van het bedrijf zonder de traditie te vergeten".
Bobal Blanco en Negro van Vicente Gandia zijn twee unieke wijnen van één druif, gemaakt door wijnmaker Pepe Hidalgo in het Spaanse Utiel Requena, in het achterland van Valencia. De druiven worden laat en met de hand geplukt geplukt met lage opbrengsten per struik. Dit levert mooi geconcentreerd fruit op. De Blanco is een originele Blanc de Noirs!
Proefnotitie:
De wijn heeft is licht geel met een grijs/rose gloed. In de geur een subtiele mix van bosaardbei en rijp wit fruit, aangevuld door een beetje lenteachtige bloesemgeuren. De wijn is fris en sappig in de smaak met een fijne zuurgraad, die mooi verweven is en aanhoud in de lange afdronk. In de smaak ook weer het samenspel van wit en licht rood fruit.
Drink deze wijn bij:
De wijn is heerlijk om zo te drinken, eventueel met zachte kaasjes. Drink de wijn bij gerechten met zeevruchten, gerechten met rijst, zoals paëlla, groene curry met vis en witte asperges.
Wil je extra wijnadvies? Bel, app of mail.
specificatie | omschrijving |
---|---|
Druivensoort | Bobal |
Serveertemperatuur | 9 - 11 C° |
Smaakprofiel | sappig - volle smaak - zachte zuurgraad |
Op dronk | nu op dronk of kort bewaren |
Wijnhuis | Vicente Gandia |
Land | Spanje |
Wijnstreek | Utiel - Requena |