Kelderrestant
Bobal Negro
terug naar overzichtBobal Negro
Wijnhuis Vicente Gandia is in 1855 opgericht en is inmiddels in handen van de 4de generatie. Tot op de dag van vandaag blijven ze trouw aan de normen en waarden van weleer. "een bijdrage leveren aan het welzijn van de maatschappij en het blijven innoveren en verbeteren van het bedrijf zonder de traditie te vergeten".
Bobal Blanco en Negro van Vicente Gandia zijn twee unieke wijnen van één druif, gemaakt door wijnmaker Pepe Hidalgo in het Spaanse Utiel Requena, in het achterland van Valencia. De druiven worden laat en met de hand geplukt geplukt met lage opbrengsten per struik. Dit levert mooi geconcentreerd fruit op. De wijnen rijpen na de vergisting nog 1 jaar op Frans eiken.
Proefnotitie:
De wijn is intens donker van kleur en heeft een paarse gloed en heeft fijne aroma's van rijp donker fruit en invloeden van de houtrijping, zoals boter, karamel en een beetje rokerigheid. Een ronde en volle wijn, met dik sappig rood fruit. Het fruit werkt ook in de smaak op elegante wijze samen met de tonen van de houtrijping. Samen houden ze mooi aan tot in een lange afdronk.
Drink deze wijn bij:
De wijn is een perfecte begeleider van een mooi diner, maar voor de liefhebber ook een mooie wijn om zo van te genieten met een stukje Manchego. Lekker bij gegrild vlees, geroosterde groentes en goed gevulde paëlla.
Wil je extra wijnadvies? Bel, app of mail.
specificatie | omschrijving |
---|---|
Druivensoort | Bobal |
Serveertemperatuur | 16 - 18 C° |
Smaakprofiel | vol - rond - rijp fruit én houtrijping |
Op dronk | nu op dronk - maximaal 2 à 3 jaar bewaren |
Wijnhuis | Vicente Gandia |
Land | Spanje |
Wijnstreek | Utiel - Requena |