San Pietro Nero Monferrato DOC
terug naar overzichtSan Pietro Nero Monferrato DOC
In de heuvels van Tassarolo in het Italiaanse Piemonte liggen de wijngaarden van Tenuta San Pietro. Het wijnhuis onder leiding van Biodynamisch pionier Claudio Icardi maakt hier sinds 2013 wijnen op biodynamische wijze. Het is een modern wijnhuis. Dit zie je niet alleen terug bij de technieken die worden gebruikt, maar ook aan de buitengewoon informatieve etiketten. De naam van het wijnhuis komt van het voormalig Beneditijns klooster dat op de heuvels was gevestigd en waarvan de kerk gewijd was aan Petrus.
Proefnotitie
De wijn is robijnrood van kleur en de geur is bomvol rood fruit. Kersen, frambozen, bosbessen en zwarte bessen zijn allemaal aanwezig. Verder een klein beetje geurend naar bloemen en een toef kruiden maken het geheel af.
De wijn heeft een zachte aanzet met een medium body en zeer elegante en verfijnde zuren. De tannines zijn mild en rijp. De afdronk is prettig lang met een verfrissende mineraliteit.
Drink deze wijn bij:
Drink de wijn bij Italiaanse worst soorten of een plank antipasti.
Of serveer de wijn bij bijvoorbeeld: gebakken, gevulde kalkoen, gegrilde groente, rood gegrild vlees.
Wil je extra wijnadvies? Bel, app of mail.
specificatie | omschrijving |
---|---|
Druivensoort | Albarossa, Barbera, Cabernet Sauvignon |
Serveertemperatuur | 16 - 18 C° |
Smaakprofiel | elegant, fris, fruitig |
Op dronk | nu op dronk of een kort aantal jaar bewaren |
Wijnhuis | Tenute San Pietro |
Land | Italië |
Wijnstreek | Piemonte - Monferrato |
Wijnbouw | biodynamisch |