San Pietro Gavi DOCG
terug naar overzichtSan Pietro Gavi DOCG
In de heuvels van Tassarolo in het Italiaanse Piemonte liggen de wijngaarden van Tenuta San Pietro. Het wijnhuis, onder leiding van Biodynamisch pionier Claudio Icardi, maakt hier sinds 2013 wijnen op biodynamische wijze. Het is een modern wijnhuis. Dit zie je niet alleen terug bij de technieken die worden gebruikt, maar ook aan de buitengewoon informatieve etiketten.
De naam van het wijnhuis komt van het voormalig Beneditijns klooster dat op de heuvels was gevestigd en waarvan de kerk gewijd was aan Petrus.
Proefnotitie:
Helder en fris geel van kleur met aroma's van rijp steenfruit, frisse venkel een beetje bloemig en mineraliteit.
De wijn begint ingetogen, om daarna aan te zetten tot een geconcentreerde wijn met fijne, milde zuren en een lange afdronk met ook hier de verfrissende mineraliteit. De Gavi is een heerlijke, sappige en complexe wijn die bovendien zalig verfrissend is.
Drink deze wijn bij:
Drink de wijn als aperitief, bij witte vis of vlees
Of meer specifiek bij bijvoorbeeld vitello tonato, risotto met groene asperges, zeewolf met romige groentepasta, fris gemarineerde en gebakken gamba's en jonge kazen.
Wil je extra wijnadvies? Bel, app of mail.
specificatie | omschrijving |
---|---|
Druivensoort | Cortese |
Serveertemperatuur | 8 - 10 C° |
Smaakprofiel | sappig, complex, verfrissend |
Op dronk | nu op dronk of een kort aantal jaren bewaren |
Wijnhuis | Tenute San Pietro |
Land | Italië |
Wijnstreek | Piemonte - Tassarolo |
Wijnbouw | biodynamisch |