Tokaj-Hétszőlő Dry Furmint - Hongarije
terug naar overzichtTokaj-Hétszőlő Dry Furmint - Hongarije
Tokaj kennen we eerder van de Tokaj Aszú. Een zeer fraaie zoete dessertwijn. Echter kan er van de Furmint ook een voortreffelijke droge wijn worden gemaakt. Een goed voorbeeld is deze Dry Furmint van Tokaj-Hétszõlõ. Dit eeuwenoude wijnhuis is in 2007 overgenomen door het bekende wijnhuis Cos d'Estournel uit Bordeaux. Hiermee is er een grote hoeveelheid kennis toegevoegd aan de ambachtelijke manier van wijnmaken.
Proefnotitie:
Fris witte wijn met een groene gloed. Intens geurend met fris fruit, zoals groene appel, peer en limoen. Het fruit wordt mooi aangevuld door een fijne kruidige toets.
Een wijn met volume en karakter! De wijn is droog met een mooie zuurgraad. De smaak geeft langzaam tonen van fris fruit, kruiden en mineraliteit af, die mooi aanhouden. De afdronk is sappig.
Drink deze wijn bij:
Lekker bij het aperitief, gegrilde vis, groene salade, lichte pasta's en rijstgerechten.
Wil je extra wijnadvies? Bel, app of mail.
specificatie | omschrijving |
---|---|
Druivensoort | Furmint |
Serveertemperatuur | 8 - 10 C° |
Smaakprofiel | volume, droog, sappig |
Op dronk | nu op dronk of kort bewaren |
Wijnhuis | Clos d'Estournel |
Land | Hongarije |
Wijnstreek | Tokaj-Hegyalja |
Wijnbouw | organic |